Skip to content

Torpedoloods

Bij Westland Accountancy zien wij het als een sport om ondernemers te ondersteunen bij het behalen van hun doelen en gaan dan ook horden verder dan het up-to-date houden van de (salaris)administratie. Zo ook bij Torpedoloods, een vooruitstrevende speler in de horecasector. Dit veelzijdige, inspirerende familiebedrijf werd opgericht in 2013, vanuit de ondernemersdroom en het enthousiasme van Linda Geers, bijgestaan door haar echtgenoot Andreas en ouders. Ieder is hierbij in staat om zijn eigen krachtige identiteit te benutten: van zakelijk meesterbrein tot bouwtechnisch natuurtalent.

Inmiddels telt het team circa 160 ondernemende medewerkers en heeft de organisatie een flinke groei doorgemaakt. Zo wonnen Linda en Andreas in 2019 nog meer terrein in thuisbasis Hoek van Holland met de oprichting van Hotel Amerika. Hierna volgden Chapter Armada in ’s-Gravenzande en Belvedère in Schoonhoven. De gemene deler? Allen  zijn monumentale panden met een rijke historie, klaar voor de toekomst.

torpedoloods - referentie

Van hard werken naar slim werken

Hoewel de uitbereiding hun positie in de horecasector versterkten, bracht dit ook uitdagingen met zich mee. “We dachten: als we hard werken, komt het resultaat vanzelf,” blikt Andreas, mede-exploitant van de horecaonderneming, terug op de begindagen van hun reis als ondernemers. En hard werken deden ze, maar ze realiseerden zich al snel dat efficiënt en slim werken minstens zo cruciaal is voor succes. Laten wij van Westland Accountancy hier nu net ons beroep van hebben gemaakt…

Andreas: “Via Ingrid [salarisadministrateur] zijn we bij Westland Accountancy terechtgekomen. Bij haar vorige werkgever deed Ingrid onze salarisadministratie. Toen zij overstapte naar Westland Accountancy, zijn wij haar gevolgd. Ingrid is een wereldmens. Ze is heel behulpzaam en hands-on – net als haar collega’s overigens. Daar houd ik van.

Bij Westland Accountancy merkten we meteen het verschil met onze voormalige grootschalige accountant. Waar onze vorige accountant werkte vanuit een one-size-fits-all benadering met hoge tarieven, biedt Westland Accountancy een persoonlijke aanpak. Zij gaan daadwerkelijk naast je zitten om stappen te zetten, die bij ons niveau passen. Een stuk persoonlijker en praktischer. Westland Accountancy kijkt naar wat wij nodig hebben en stelt ons in staat om op een financieel bewuste manier zaken te doen. Zo heeft Ferry mij heel erg geholpen door het maken van een diepgaande jaarbegroting, onderverdeeld in thema’s. Hierdoor kan ik zelf maandelijks, of zelfs realtime, spiegelen of we ons nog aan ons plan houden. Daarnaast nemen we de boekhouding een aantal keer per jaar grondig door om eventuele optimalisatieslagen te maken.”

Een financiële backhand voor tactische beslissingen

Versimpelen en versnellen, daar gaat ons sportieve hart sneller van kloppen. Door gebruik te maken van de juiste software creëren we tijdswinst, leveren we vergaande inzichten en zijn fouten uitgesloten.

Andreas: Momenteel besteden we slechts ongeveer 10% van de tijd die we voorheen aan administratie besteedden, dankzij automatisering en koppelingen 

“Bovendien is Westland Accountancy de drijvende kracht achter onze financiële inzichten, waardoor wij zelf weloverwogen beslissingen kunnen nemen. Westland Accountancy is voor ons een strategische partner die ons zal ondersteunen in onze groeiambities. Recentelijk werkten Ferry en ik samen aan verschillende business cases om deze ambities te realiseren.”

Stap voor stap raakschieten

Een andere grote stap in hun ondernemersreis was – net als voor velen – de overgang van een eenmanszaak naar een BV. “Voor mij als ondernemer zijn alle, soms verplichte, stappen nieuw. Westland Accountancy neemt eventuele zorgen weg door het hele proces, inclusief details, uit te stippelen,” vertelt Andreas. “Wat ik daarbij prettig vind aan een bedrijf als Westland Accountancy is dat het voor mij voelt als een ‘kleine’ organisatie, omdat de communicatie heel eenvoudig verloopt via Ingrid – voor personeelszaken – en Ferry – voor algemene zaken. Zij kennen ons bedrijf goed. Om hen heen beweegt een heel team aan andere specialisten, die hun kennis met ons delen, indien dit van toepassing is. Dat is heel waardevol.”

mijn torpedoloods - referentie
Back To Top