Skip to content

Als een team werken aan strategische groei van Konsman Vegetables

In de snelle wereld van verse groenten staat Konsman Vegetables bekend om zijn frisse en flexibele aanpak. Het tuinbouwbedrijf wordt geleid door de jonge en energieke Robbin Konsman. Sinds Robbin in 2020 het roer van zijn vader overgenomen heeft, bewandelt het bedrijf een andere koers.

Vader Konsman werkt al jaren samen met Westland Accountancy tegen de tijd dat Robbin het roer overneemt. Net zoals in de topsport, weet Robbin dat je voor strategische groei de juiste begeleiding nodig hebt. Hij maakte de keuze om de samenwerking met ons te intensiveren: dat ging verder dan het werken met slimme software en het digitaliseren van de administratie.

Bob en Martijn hielpen Robbin namelijk met succes bij het aantrekken van een bedrijfsfinanciering voor de aankoop van een nieuwe teeltlocatie. “Ik wil aan een mooi bedrijf bouwen, een betrouwbare partij voor klanten en werknemers zijn. Het team van Westland Accountancy staat naast me en denkt mee in de ontwikkeling van mijn bedrijf,” aldus Robbin Konsman van Konsman Vegetables.

konsman vegetables

Opstellen van een professioneel en overtuigend financieringsplan

Voordat de samenwerking intensiever werd, stond Konsman Vegetables op een kruispunt. De behoefte om op te schalen en eigen teeltlocaties te hebben, werd steeds duidelijker. Daarbij was het verschuiven van het huren naar het bezitten van teeltlocaties een cruciale stap om de onafhankelijkheid te vergroten en meer controle te krijgen over de bedrijfsvoering. Dit biedt niet alleen financiële voordelen, maar legt ook de basis voor duurzame groei en ontwikkeling.

De grootste uitdaging voor Robbin was het aantrekken van een financiering voor de aankoop van een nieuwe teeltlocatie. “Het opstellen van een professioneel en overtuigend financieringsplan is best complex en je kan maar één keer een eerste indruk bij de bank maken. Dan kan die indruk maar beter goed zijn,” dacht Robbin. Hij nam contact met ons op, want hij wist dat hij deze financiële race niet alleen, maar samen wilde lopen.

Financiering tegen gunstige voorwaarden voor elkaar gebokst

We hebben de benodigde financiering met succes veiliggesteld, met complimenten van de bank. De planning is dat vanaf september 2024 de nieuwe teeltlocatie van Konsman Vegetables operationeel zal zijn en de maand erna de tuin vol staat met diverse soorten sla en paksoi.

Onze aanpak gaat bij zo’n aanvraag veel verder dan de cijfers en draait echt om strategische ondersteuning. Het uitbesteden van complexe financiële onderhandelingen en de digitalisering van de administratie zorgen er namelijk voor dat Robbin zich kan blijven concentreren op de kernactiviteiten van zijn bedrijf. Door de gemoedsrust aan de financiële kant, kan Robbin belangrijke strategische beslissingen nemen die de toekomst van zijn bedrijf vormgeven.

Vrijheid om zijn visie te realiseren met verminderde risico’s

De samenwerking zorgt nu voor een sterkere financiële positie voor Konsman Vegetables en een toekomstgericht bedrijfsmodel. Robbin kan nu met volle kracht vooruit. Hij heeft de vrijheid om zijn visie te realiseren, ondersteund door stabiele groei en een afname van de operationele risico’s. Robbin: “Ik zou Westland Accountancy zeker aanbevelen bij andere ondernemers, aangezien het kantoor veel financiële kennis in huis heeft en voorloopt op het gebied van digitalisering. Je vindt hier alles onder één dak.”

 

Ben jij als ondernemer ook op zoek naar professionele ondersteuning bij het aantrekken van een bedrijfsfinanciering? Neem dan contact met ons op. Onze ervaren specialisten staan klaar om samen met jou de financiële hordes van jouw onderneming te nemen.

Back To Top