Skip to content

De belangrijkste cijfers in de moderne accountancy: nullen en enen

Naaldwijk, mei 2016
Wie aan accountancy denkt, denkt onmiddellijk aan cijfers. Grote getallen, jaarrekeningen, omzetcijfers, winstprognoses, etc. Echter spelen in toenemende mate slechts twee cijfers een hoofdrol: de nul en de één. De cijfers waarop computersystemen draaien. Digitalisering wordt steeds meer het fundament van ons vakgebied en Westland Accountancy loopt daarin voorop. Wist u dat inmiddels 80% van onze klanten hun facturen al digitaal bij ons aanlevert? Dat heeft veel voordelen. De verwerkingstijd is sneller, er is minder kans op fouten door het handmatig overnemen en invoeren van diezelfde facturen. Facturen zijn (razendsnel) terug te vinden en kunnen in principe eeuwig bewaard worden.

De tijd die wordt bespaard, kunnen we besteden aan advies en het samenstellen van (management)informatie die u helpt bij het uitzetten van de juiste koers. U bent minder bezig met het vastleggen van het verleden, u kunt beter vooruitkijken. Dat geldt zeker sinds we ons prijswinnende online managementinformatiesysteem (Visionplanner) hebben gekoppeld aan onder andere Twinfield en Exact Online. Ook dat helpt weer bij het nog beter sturen op cijfers en resultaten.

Nieuw: Fiscaal Gemak 
In ons continue streven naar digitale ondersteuning en het stroomlijnen van onze dienstverlening past ook de nieuwe service Fiscaal Gemak. Fiscaal Gemak is dé online aangiftesoftware voor o.a. BTW, IB en VPB. Daarmee zijn we in februari 2016 gestart. Het pakket is nog in ontwikkeling, maar het streven is dat onze klanten in de nabije toekomst bijvoorbeeld hun jaaroverzichten direct in de cloud kunnen uploaden. Dan is het niet meer nodig om jaaroverzichten op ons kantoor in te leveren. De klant kan tevens de aangifte online bekijken en goedkeuren. Ten slotte zijn we ook nog bezig met de ontwikkeling van een online klanten- en samensteldossier. Dat gaat ertoe leiden dat de papieren jaarrekening verleden tijd is; deze kan dan meteen in de cloud worden gepresenteerd. Klanten kunnen vervolgens tot op factuurniveau inzoomen op de cijfers, net als nu het geval is bij de tussentijdse cijfers en managementinformatie. De interactiviteit neemt met dit alles dus enorm toe. Ook ons portal wordt in de komende maanden uitgebreid met nieuwe functionaliteiten. Dat alles geeft meer inzicht en snelheid en dat is voor de moderne ondernemer essentieel!

 Bespaar ook kostbare tijd en vraag meer over onze digitale oplossingen via deze link!

Back To Top