Skip to content

De perfecte opstelling: BBL-opleiding bedrijfsadministrateur en de ontwikkelingsmogelijkheden binnen Westland Accountancy

In maart is Mark Zwinkels begonnen als stagiair bij Westland Accountancy. Mark volgde een BOL-opleiding in Naaldwijk en zat hierbij vier à vijf dagen op school. Na een aantal maanden met plezier als stagiair bij Westland Accountancy te hebben gewerkt, moest er een nieuwe stageplaats worden gevonden voor na de zomer. Omdat het Mark het hier zo naar zijn zin had, goed binnen het team paste en wij heel tevreden met Mark zijn bijdrage waren, twijfelden onze bedrijfscoaches er niet aan om hem een vast dienstverband aan te bieden. Hij gaat nu één dag per week naar school en werkt 24 uur per week bij ons erkende leerbedrijf. “Het lesprogramma en de praktijk sluiten heel goed op elkaar aan,” volgens Mark.

BBL: een krachtige formule om te groeien binnen het vak

Waarom Mark heeft gekozen voor de BBL-opleiding bedrijfsadministrateur? “Het is een grote beslissing om van een volle schoolweek naar één dag school te gaan en te beginnen met werken op mijn zeventiende. Na overleg met mijn ouders besloot ik dat het zonde zou zijn als ik deze kans zou laten lopen. Dat ik het bij Westland Accountancy zo naar mijn zin heb, heb ik ook meegenomen in mijn keuze. Er wordt veel gelachen en ik kan veel dingen leren!”

De onderwerpen die op school aan bod komen, worden ook echt in de praktijk toegepast en andersom. Op school werkt Mark bijvoorbeeld aan belastingaangiften, die hij ook bij Westland Accountancy opstelt. “Ik vind het ook fijn dat er bij Westland Accountancy mogelijkheden liggen om door te groeien en heel veel dingen te leren. Als je bijvoorbeeld meer over salarisadministratie wilt weten, dan kan dat allemaal! Je kan hier als mbo’er of hbo’er terecht of je kan helemaal doorstuderen als accountant. Er zijn zo veel verschillende opties binnen dit vak.“

Thuishonk voor verdere ontwikkeling

Toen Mark Westland Accountancy niet in de lijst met stagebedrijven vanuit school zag staan, trok hij de stoute schoenen aan. Dit begon met één mailtje naar Westland Accountancy en twee weken later ging Mark aan de slag, meteen in het gloednieuwe pand! “Het is een heel gezellige sfeer, je zit in een team met veel gezellige mensen.”

Als coaches zijn wij erg trots en twijfelen dan ook niet om Mark de juiste aanwijzingen te geven, zodat hij zijn podiumplek bereikt. Martijn, die eerder dezelfde stappen heeft doorlopen als Mark, begeleidt hem tijdens het werken/leren-traject. Daarnaast wordt ieder kwartaal besproken hoe Mark zich optimaal kan ontwikkelen in zijn rol. Stap voor stap om raak te schieten!

Back To Top