Skip to content

De wissel van 2022: een vernieuwd ondernemersportaal voor eenmanszaken

Deze week zullen ongeveer 180.000 eenmanszaken, die momenteel btw-aangifte doen via het oude ondernemersportaal, een brief ontvangen. In 2022 wordt het huidige ondernemersportaal vervangen door een gloednieuw portaal Mijn Belastingdienst Zakelijk. Dat betekent dat eenmanszaken een sprint kunnen trekken met hun btw-aangifte.

De eerste stappen naar het nieuwe portaal

Wat staat er in de brief? De Belastingdienst roept ondernemers met een eenmanszaak op: bereid de overstap nu voor. Omdat het oude portaal vanaf 2022 niet meer werkt, kunnen eenmanszaken ervoor kiezen om de btw-aangifte via Mijn Belastingdienst Zakelijk in te dienen. Dat is nog niet alles: de Belastingdienst meldt ook in de brief dat eenmanszaken gebruik kunnen maken van de diensten van de fiscaal dienstverlener – zoals de coaches van Westland Accountancy – voor ondersteuning bij het gebruik van administratiesoftware en Mijn Belastingdienst Zakelijk.

DigiD: een trofee

Om in te loggen op Mijn Belastingdienst Zakelijk heb je een DigiD nodig. Met een DigiD laat je zien wie je bent als je iets regelt op internet. Dankzij jouw DigiD kun je overal gemakkelijk en veilig inloggen, ook voor het doen van belastingaangifte via Mijn Belastingdienst Zakelijk. Wij raden je daarom aan om tijdig in het bezit te zijn van een DigiD. Een kanttekening: rechtspersonen kunnen alleen hun hun btw-aangifte doen via Mijn Belastingdienst Zakelijk. Zij kunnen inloggen met eHerkenning: dit is vergelijkbaar met DigiD, maar dan voor bedrijven.

Onze coaches staan natuurlijk langs de zijlijn om jou te ondersteunen bij het indienen van de btw-aangifte. Neem hiervoor contact met ons op.

Back To Top