Skip to content

Laat uw salarisadministratie maar rustig aan ons over!

Stel: u heeft een bakkersbedrijf met vier personeelsleden op de loonlijst. Het gaat lekker met de zaak. De klanten lopen uw deur plat, want uw brood en banket zijn top. Dat is mooi. Maar het is ook keihard werken. Zes dagen per week vroeg uit de veren. Heeft u dan ’s avonds nog zin en energie om u druk te maken over uw salarisadministratie? Waarschijnlijk niet. Maar het is wél belangrijk, dus belt u Westland Accountancy!

Ingrid Suijkerbuijk-Duijvestijn is per 1 januari 2017 ons nieuwe aanspreekpunt voor salarisadministratie. Ze heeft meer dan tien jaar specifieke ervaring in het vak en weet dus exact waar ze over praat. En belangrijker: wat voor u als ondernemer belangrijk is. “De salarisadministratie is voor veel ondernemers nou echt zo’n vraagstuk dat ‘erbij komt’. Je zit er niet op te wachten. Maar het moet wél tot in de puntjes geregeld zijn. Het gaat niet alleen om het overmaken van salarissen. Er komen ook belastingzaken bij kijken. Allerlei wetten en regelgevingen, die zo nu en dan ook nog veranderen. Bij Westland Accountancy hebben we al die kennis in huis. We kunnen op elk gewenst moment volgens de laatste ontwikkelingen de salarisadministratie aansturen en adviezen geven. Daardoor kan u, als ondernemer, doen waar u goed in bent: ondernemen!”

De komst van Ingrid bij Westland Accountancy betekent dat elke ondernemer nu voor álle administratieve vragen rondom het bedrijf bij ons terecht kan. Tot voor kort behartigde een derde partij de salarisadministratie namens Westland Accountancy. Nu zit alle kennis onder één dak. Ingrid: “Dat heeft een aantal grote voordelen. We kunnen intern supersnel schakelen op alle terreinen waarmee een ondernemer te maken krijgt. Dat kan variëren van belastingvragen tot subsidies en alles daartussen. We volgen alle ontwikkelingen op de voet en houden de klant daar ook van op de hoogte. Korte lijnen, daar worden onze klanten heel blij van én wij ook. Ik denk dat de klant het persoonlijke contact ook als plezierig ervaart. Het is wel zo rustig werken als u weet dat uw complete administratie betrouwbaar, snel, flexibel en accuraat wordt beheerd.”

Om aan te geven welke papierberg een kleine (maar ook grote) ondernemer zichzelf bespaart door zijn salarisadministratie door Westland Accountancy te laten beheren, somt Ingrid een aantal van haar dagelijkse werkzaamheden op. “Bij het verzorgen van een salarisadministratie komt nogal wat kijken.” 

  • Het verzamelen, verwerken, controleren en archiveren van gegevens ten behoeve van het uitbetalen van salarissen;
  • Het er voor zorgdragen dat klanten de salarissen, belastingen en afdrachten tijdig kunnen betalen;
  • Het verzorgen van de aangifte loonheffingen en eventuele pensioenaangiften;
  • Het verwerken van overige gegevens en onderhouden van contacten met cliënten, maar daarnaast ook met externe instanties zoals de Belastingdienst, het UWV en pensioenfondsen;
  • Het aanspreekpunt zijn op het gebied van salariëring en beloning;
  • Het geven van adviezen over allerlei personele aangelegenheden, en het beantwoorden van alle vragen over de salarisverwerking.

“Onze doelstelling is om onze klanten te helpen en te ontzorgen met hun salarisadministratie. Op die manier maken wij het ondernemen voor onze klanten echt makkelijker én leuker.” 

En dan noemt Ingrid niet eens de begeleiding bij subsidies, cao-vraagstukken, het opstellen van arbeidsovereenkomsten, onkostenvergoedingen en fiscaliteit, verzuimadministratie en -registratie, pensioenadministratie en de werkkostenregeling. Allemaal zaken die de aandacht vragen van professionals met hart voor de klant. Ingrid: “Ik vind mijn nieuwe baan een grote uitdaging. Vooral het directe contact met de klant is fijn. Ik vind het interessant om hun adviezen te geven op basis van de meest actuele ontwikkelingen. Het is een mooi vak. Ik heb onlangs mijn Vakdiploma Payroll Services afgerond en ben ingeschreven bij het Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting. Ik werk vanzelfsprekend volgens de RPP gedrags- en beroepscode. Integriteit en betrouwbaarheid zijn in ons vak nou eenmaal ontzettend belangrijk. Westland Accountancy is er écht voor de ondernemers!”

Back To Top