Skip to content

Nieuwe loonkostensubsidie voor starters

Hoeveel starters coacht u in uw bedrijf? Als ondernemer is het belangrijk om zelfs in deze tijd kansen te bieden aan starters op de arbeidsmarkt en ze in uw team op te nemen. Met dit doel voor ogen heeft de provincie Zuid-Holland de Subsidieregeling tegemoetkoming loonkosten onlangs gediplomeerden Zuid-Holland (TLOGZH) als (spel)regel in het leven geroepen.

Het gaat hierbij over onlangs gediplomeerden met ten minste een mbo-niveau 3-diploma en maximaal een hbo-diploma. Subsidie kan worden aangevraagd door Zuid-Hollandse ondernemingen uit enkele specifieke sectoren. De subsidie is 20% van het jaarsalaris, maximaal €10.000 en gaat per 1 januari 2021 in.

Voor wie geldt deze loonkostensubsidie voor starters?

Concreet kan er subsidie worden aangevraagd door privaatrechtelijke rechtspersonen met een vestiging in Zuid-Holland, die:

  • gerelateerd zijn aan een focussector van de Economic Board Zuid-Holland (haven in transitie, feeding & greening megacities, cybersecurity, life sciences & health of smart industry);
  • of bijdragen aan een van de drie eerstgenoemde transitiepaden uit de Roadmap Next Economy (smart digital delta of circular economy).

Hoe vraagt u als ondernemer deze subsidie aan?

Subsidie kan worden aangevraagd voor een tegemoetkoming in de loonkosten die u als werkgever in het eerste jaar maakt bij het aangaan van een arbeidsovereenkomst met een werknemer. Het moet gaan om de aanstelling van een werknemer met beperkte relevante werkervaring voor minimaal een jaar met uitzicht op verlenging.

Aanvragen kunnen vanaf 1 januari 2021 (wanneer de regeling in werking treedt) worden ingediend bij de provincie Zuid-Holland. Het (nog niet bekendgemaakte) bedrag dat beschikbaar is voor de te verstrekken subsidies, wordt over de aanvragen verdeeld op volgorde van datum van binnenkomst.

Vragen over subsidies

Meer vragen over subsidies die voor 2021 interessant zijn? Onze financiële coaches helpen u graag. Natuurlijk zijn wij op gepaste afstand beschikbaar voor advies & overleg. Vanaf 1 januari zijn wij actief vanaf ons nieuwe adres (Boswoning 1, 2675 DZ Honselersdijk).

Back To Top