Skip to content

Ook sterk in belastingadvies

Diana is dé coach voor alle belastingvragen

Kunt u een bedrijfsauto beter kopen of leasen? En wat gebeurt er als u uw bedrijf overdraagt aan de volgende generatie? Als ondernemer zit u vol vragen. Met Diana in het team heeft Westland Accountancy nu een Register Belastingadviseur (RB) die u kan helpen met fiscale vraagstukken. Wat dat precies inhoudt, vertelt Diana Hartman graag.

Met het behalen van haar RB diploma eerder dit jaar is Diana Hartman aangesloten bij Het Register Belastingadviseurs – wat met 7.000 leden de grootste beroepsvereniging van belastingadviseurs voor het mkb is. Diana vertelt: “Ik zocht naar uitbreiding van mijn kennis en ben daarom drie jaar geleden gestart met de opleiding tot belastingadviseur. Door mijn werkervaring en de al eerder gevolgde modules was de tijd benodigd voor mijn studie goed te combineren met mijn werk en mijn gezin. Dit voorjaar heb ik met succes mijn scriptie mogen verdedigen, en ben ik officieel geslaagd en mag ik mijzelf Register Belastingadviseur noemen.”

Belastingadvies voor het MKB

Diana vervolgt enthousiast: “Vragen rondom belastingen zijn vaak enorm specifiek, want iedere klant is uniek en ieder geval is anders. Ik zoek dit graag uit voor onze klanten. Daarbij wil ik ook weten hoe de wetgeving luidt en hoe dit vertaald moet worden naar de situatie van de klant.”

De coach voor alle fiscale vragen

“Ik coach onze klanten – veelal ondernemers – en ik adviseer klanten met het maken van strategische keuzes tot en met het bespreken van de jaarrekening. Nu mijn fiscale kennis is uitgebreid, kan ik nog beter inspelen met mijn advies op bijvoorbeeld klanten die internationaal handelen. Of bedrijven die bezig zijn met opvolging en willen weten welke fiscale gevolgen een bedrijfsopvolging heeft. Eigenlijk heeft elk bedrijf wel een vraagstuk waarbij ik nu een bredere kijk heb om het plaatje compleet te krijgen.”

“Vooral interessant is het om samen met de ondernemer te praten over de toekomst. Waar wil de ondernemer naar toe groeien of houdt hij liever alles bij hetzelfde. Of kiest hij voor investeren en helpen wij bij het mogelijk maken van deze groei? Daar zitten veel uitdagingen.” Diana is bij Westland Accountancy de coach voor ondernemers voor meer dan alleen belastingvraagstukken. Ook voor administratieve vraagstukken of strategisch advies kunnen ze bij haar terecht.

Sportief én harde werker

Naast het bezoeken van klanten en het opvolgen van vragen en adviezen, is Diana ook een sportieve dame. “Twee keer per week ben ik in het Wateringse Hofpark aan het bootcampen. Het trainen in een groep is gezellig en de trainer motiveert enorm. Daar kan ik goed mijn energie kwijt en mijn hoofd leeg maken.” Ze sluit af met een glimlach: “Want het is soms hard werken bij Westland Accountancy, maar het team is super leuk en ik ben trots dat het lukt mijn eigen klantenkring uit te bouwen. En dit blijf ik zeker nog heel lang doen”.

Nieuwsgierig naar Diana? Ze maakt graag kennis met ondernemers in en om het Westland. Bel Diana op 0174-614299 of stuur een e-mail.

Back To Top