skip to Main Content
Petra Bazen-de Jong: Een Dame Met Geduld én Een Drive

Petra Bazen-de Jong: een dame met geduld én een drive

Wanneer u naar van Westland Accountancy belt, is de kans groot dat u onze nieuwe collega Petra Bazen-de Jong aan de lijn krijgt. Petra is het Westland Accountancy team per 1 november komen versterken als assistent accountant en secretarieel medewerkster. ‘Ik voel me nu al thuis.’

Petra is nieuw binnen Westland Accountancy, maar niet in de branche. Sinds haar 21ste houdt ze zich bezig met ‘cijfertjes’ en dat bevalt haar goed. “In mijn vorige werkkring hield ik me onder andere bezig met de voorbereiding van jaarrekeningen, maar ik wilde meer. Werken met cijfers en met mensen vind ik heerlijk en toen ik de kans kreeg om me bij Westland Accountancy verder te ontwikkelen heb ik niet getwijfeld. Ik heb hier het vooruitzicht dat ik zelf het contact met klanten kan onderhouden en jaarrekeningen kan samenstellen. Dat lijkt me echt een uitdaging.”

Petra is momenteel druk met het schrijven van een scriptie, de laatste fase naar het behalen van haar bachelor-titel Bedrijfseconomie. “Daar zit veel werk in, maar ik weet waar ik het voor doe.” Ik vind werken met cijfers echt interessant. Zeker als ik de kans krijg om voor klanten de financiële zaken te controleren en eventueel te corrigeren. Ik begrijp heel goed dat klanten het niet prettig vinden om hun zaken met een vreemde te moeten regelen. Daarom heb ik geduld. Ik ben hier net…”

Over geduld gesproken. Samen met haar man Ron heeft Petra een bijzondere hobby. “Haha, ja we zijn gek op Lego. Beroemde gebouwen in elkaar zetten van wel duizend stukken. De Tower Bridge in Londen, de Taj Mahal in India, Sydney Opera House, dat soort dingen. En ooit willen we Rockefeller Plaza in New York nabouwen. Je hebt geen idee wat je met Lego allemaal kunt maken.”

Een 29-jarige dame met geduld, een drive en de wil om te leren. Daar houden we bij Westland Accountancy van. “Ik geniet van mijn werk”, besluit Petra, “en ik doe er alles aan om me verder te ontwikkelen als accountant.”

 

Back To Top