Skip to content

Accountant Martijn neemt je mee het veld op

Als Assistent Accountant coach je onze mkb-klanten, zodat zij in staat zijn het beste uit hun bedrijf te halen. In de basis betekent dit dat je de financiële administraties nauwkeurig uitvoert, maar er komt veel meer kijken bij deze rol. Ons team is regelmatig op zoek naar een aanvallende middenvelder, oftewel een Assistent Accountant. Benieuwd hoe het eigenlijk is om op deze sleutelpositie op het financiële speelveld te staan? Martijn neemt je mee het veld op. Hij is immers onlangs gepromoveerd naar Accountant, na de rol van Assistent Accountant met plezier te hebben vervuld. Ontwikkelkansen genoeg dus.

Écht meedenken met de klant

De functie van Assistent Accountant is breder dan je wellicht in eerste instantie zou denken. De aanname dat je de hele dag achter de computer zit om jaarrekeningen samen te stellen is volgens Martijn verre van waar. Als Assistent Accountant heb je namelijk ook veel contact met klanten; je bent vaak het eerste aanspreekpunt. Door deze betrokkenheid loop je regelmatig tegen verbeterpunten aan. “Soms kom je erachter dat bepaalde processen bijvoorbeeld geautomatiseerd kunnen worden. Als ik die verbeterslag dan samen met de klant kan maken en het bedrijf kan groeien, word ik daar blij van!” aldus Martijn.

Waar je je verder bij ons als aanvoerder voor inzet? Je stelt jaarrekeningen samen, volbrengt de aangiftes van inkomsten- en vennootschapsbelasting en verstrekt tussentijdse cijfers. Dat allemaal vanaf een comfortabele, gemoedelijke werkplek in een nieuw en modern kantoor. Naast deze werkzaamheden gaan we op vrijdagmiddag voor de derde helft – tijdens onze VrijMiBo’s!

Verbeterkansen, die tackel je!

Wat het werken als Assistent Accountant bij Westland Accountancy zo uniek maakt? “De continue instroom van nieuwe klanten waarbij je te maken krijgt met gave uitdagingen. Vaak kan ik meteen advies geven waar de klant echt iets aan heeft. Daar worden klanten blij van en… wij ook! Tot slot zijn wij bij Westland Accountancy altijd bezig met vernieuwing. Samen met collega’s tackelen wij verbeterkansen voor de klant, bijvoorbeeld op het gebied van digitalisering!”

Kijk jij nu al uit naar een rol als Assistent Accountant? Wie weet gaan we binnenkort samen op ons doel af.

Back To Top