Skip to content

Sterspeler in personeelszaken

Wie Ingrid Suijkerbuijk nog niet heeft ontmoet, weet misschien niet dat Westland Accountancy ook een afdeling voor personeelsmanagement, HR advies en salarisadministratie heeft. De sterspeler van deze afdeling is sinds 3,5 jaar de Honselersdijkse Ingrid. We stellen haar een aantal vragen. Want deze bezige bij is een top coach voor alles rondom personeelsmanagement en HRM.

Waarmee support jij de klanten van Westland Accountancy?

“Samen met mijn collega Leonie verzorg ik salarisadministraties voor onze klanten. Daarnaast adviseer ik klanten met allerlei personeelsgerelateerde vragen zoals: ‘Ik wil iemand aannemen. Wat moet ik diegene betalen? En welke arbeidsvoorwaarden passen daarbij?’ Bij Westland Accountancy werken we met meer dan 20 cao’s. Dus ik houd mijn vakstudie goed bij en weet wat er allemaal gebeurt om zo in te spelen op specifieke vragen.”

Is dit anders in de ‘corona-tijd’?

Ingrid beaamt dit: “In januari is het altijd heel druk, in februari wat minder en in een ‘normaal jaar’ begint dan het gewone leven. Dat was nu even niet het geval. Voor mijn gevoel zit ik nu nog steeds middenin de januari drukte. Er zijn bijvoorbeeld veel van onze glastuinbouwklanten geraakt door het coronavirus. Als er geen werk is, wat doe je dan met je personeel? Hoe werk je met je arbeidsmigranten die nu nog in Litouwen zitten? Moeten die terugkomen of zijn het dan vakantiedagen? Ook de arbeidsgerechtelijke vragen omtrent verloningen komen nu vaker voorbij.”

Bij elkaar heb je een hele brede kennis en ervaring. Hoe heb je dit ontwikkeld?

“Ik kom van een groot kantoor en ik doe dit werk nu 17 jaar. In het begin was de salarisafdeling nog klein, toen deden we alle werkzaamheden zelf. Later zijn de afdelingen vergroot… toen kwam ik met 20 man op een afdeling en dan merk je dat je weinig vrijheid hebt en veel dezelfde taken aan het doen bent. Ik begon het adviseren te missen en heb daarom de stap naar Westland Accountancy gemaakt. Het fijne is dat ik dat hier weer allemaal terug heb.”

Aan motivatie en ambities geen gebrek bij deze Westlandse. Ingrid vervolgt enthousiast:

“Als ik naar het werk kijk ben ik persoonlijk heel erg gegroeid. Mede door de jaarlijkse cursussen die ik volg om in mijn vak bij te blijven. Maar ook het aantal verloningen wat we draaien is verdubbeld. We zijn van 0,8 FTE naar bijna het dubbele gegaan. Daar ben ik heel trots op. Dat hebben we als team in ruim drie jaar tijd voor elkaar gekregen.”

Wat kenmerkt Westland Accountancy nu?

Daar hoeft Ingrid niet lang over na te denken. “De hele korte lijnen en hoge verantwoordelijkheid. Je staat dicht bij de klant. En dicht bij de collega’s. Tevens heb ik veel vrijheid. Ik heb nog geen seconde spijt om na 21 jaar bij mijn vorige werkgever hier te gaan werken.”

Hoeveel tijd heb jij nog over om te sporten?

“Als de sportschool weer open is op 1 juli, ga ik graag weer aan de slag. Ik word graag gemotiveerd en nu is het toch wel erg druk om veel te sporten. Wandelen doe ik natuurlijk wel, want na een dag zitten kom ik graag in beweging. Ik loop soms ‘s avonds langs ons nieuwe pand om te kijken hoe ver ze zijn. Dat is helemaal geweldig! Ik ben echt heel trots op het feit dat ik daar mag gaan werken. Het wordt super mooi.”

Wil je kennismaken met Ingrid? Of heb je een vraag. Ingrid is natuurlijk telefonisch bereikbaar op haar directe nummer 0174 – 257 071 of per e-mail Ingrid@WestlandAccountancy.nl.

 

Back To Top