Skip to content

TVL-regeling Q1 2021 aanvragen

De TVL-regeling is opnieuw verlengd. De TVL is een tegemoetkoming voor bedrijven en zelfstandigen. Als gevolg van de coronamaatregelen hebben zij minstens 30% omzetverlies. Hierdoor kunnen zij alle ballen vaak niet meer hooghouden. Nagenoeg alle bedrijven kunnen TVL Q1 2021 aanvragen. Na de aanvraag wordt berekend of u ook echt in aanmerking komt voor de tegemoetkoming. Misschien kan uw bedrijf dus (opnieuw) gebruikmaken van deze verlengde TVL-regeling. Wij brengen u graag op de hoogte over de verlengde TVL-regeling.

TVL aanvragen, hoe zat het ook alweer?

De meeste kenmerken en voorwaarden van de verlengde TVL-regeling uit het vierde kwartaal van 2020 gelden ook voor het eerste kwartaal van 2021. We zetten ze nog een keer voor u op een rijtje:

  • de maximale tegemoetkoming bedraagt € 90.000 per kwartaal en de minimale € 750;
  • de tegemoetkoming is bedoeld voor de mkb-ondernemer of zzp’er in (in beginsel) alle sectoren;
  • de hoogte van de tegemoetkoming wordt bepaald door het omzetverlies en varieert tussen de 50% (bij minimaal 30% omzetverlies) en 70% (bij 100% omzetverlies);
  • de onderneming moet op 15 maart 2020 in het handelsregister zijn ingeschreven;
  • het omzetverlies bedraagt ten minste 30%;
  • de onderneming heeft ten minste € 3.000 aan vaste lasten (dus niet de variabele lasten) per kwartaal volgens het percentage vaste lasten dat bij de SBI-code behoort (de werkelijke vaste lasten zijn dus niet relevant);
  • de onderneming mag op 31 december 2019 niet al in financiële moeilijkheden hebben verkeerd;
  • de aanvraag wordt per kwartaal ingediend.

Zoekt u support om deze kenmerken concreet te maken voor uw bedrijf? Onze coaches helpen u graag een stap vooruit te zetten.

Belangrijk verschil met TVL Q4 2020

Een belangrijk verschil met de TVL uit het vierde kwartaal van 2020 is dat voor het eerste kwartaal van 2021 een andere referentieperiode geldt, namelijk januari, februari en maart 2019.

Was u op 1 januari 2019 nog niet gestart met jouw onderneming? Dan kunt u terugvallen op een andere referentieperiode. Dit is het eerste volledige kalenderkwartaal vanaf de maand waarin u de ondernemingsactiviteiten startte. Zo kan er zoveel mogelijk gebruik worden gemaakt van de kwartaalomzetcijfers die ook bekend zijn bij de Belastingdienst.

Aanvraagperiode

De tegemoetkoming voor het eerste kwartaal van 2021 kunt u aanvragen van 15 februari tot en met 30 april 2021 vóór 17:00 uur.

Meer weten?

Heeft u hulp nodig bij uw aanvraag? Bel of mail ons dan. Wij zijn dagelijks bereikbaar op 0174 – 614 299

Back To Top