Skip to content

Investeren in een energiezuinig bedrijf of vereniging?

Wilt u het nieuwe jaar goed van start gaan en investeren in nieuwe energiezuinige technieken voor in uw kas of pand? Of zit u in het bestuur van een sportvereniging en wilt u investeren in energiezuinige verlichting? Dan is het goed om op te hoogte te zijn van regelingen die u hierbij kunnen helpen. De Energie-investeringsaftrek (EIA) is zo’n regeling. Lees snel verder en scoor!

 Fiscaal voordeel door de energie-investeringsaftrek

Voor de EIA is een budget vrijgemaakt van €147 miljoen. De regeling kan uw bedrijf of stichting gemiddeld zo’n 11% voordeel opleveren. Hierbij is de winst op een lagere energierekening nog niet eens meegerekend. Op de Energielijst 2019 staan alle investeringen waarvoor u fiscaal aftrek kunt krijgen. Elk jaar wordt er een nieuwe Energielijst vrijgegeven met daarin een aantal nieuwe investeringen, dit worden ook wel ‘bedrijfsmiddelen’ in de Energielijst 2019 genoemd. 

Bepaal waarin u wilt investeren en maak een plan

U kunt alleen fiscale aftrek krijgen als de investering duidelijk en specifiek omschreven is en als het een maatwerkinvestering is die een forse energiebesparing oplevert. Hierbij is 45% van de investeringskosten aftrekbaar van de fiscale winst, dit is bovenop de gebruikelijke afschrijving. Het aanvragen van een Energie-investeringsaftrek kan ingewikkeld zijn en onnodig veel tijd kosten. De subsidie coach van Westland Accountancy ontzorgt op dit gebied en vraagt de EIA graag voor ondernemers met investeringsplannen aan.

Meer weten of zin in een ‘training’?

Wij werpen graag de bal met subsidie mogelijkheden toe aan ondernemers, verenigingen en stichtingen. Soms zijn partijen niet op de hoogte van een mogelijk voordeel zoals de EIA. Wij informeren en adviseren hier graag over. Maak een afspraak en laat u adviseren door onze subsidie coaches.

Back To Top