Skip to content

SEBA pot bijna leeg

Met de aankondiging van de afschaffing van de bpm-vrijstelling op bestelauto’s per 2025, is nu het moment voor ondernemers om te overwegen over te stappen op elektrische bedrijfswagens. De Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) biedt hierin kansen, zoals we in een eerder artikel deelden. Maar wees er snel bij: de levertijd van bedrijfsauto’s is lang en de subsidiepot raakt snel leeg.

Buitenspel per 2025

Vanaf 1 januari 2025 zal de vrijstelling van de Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen (bpm) voor bestelauto’s worden afgeschaft. Dit betekent dat ondernemers bij de aanschaf van een nieuwe bestelauto dezelfde bpm zullen moeten betalen als bij een personenauto, gebaseerd op de CO2-uitstoot. Elektrische bestelauto’s blijven echter vrijgesteld van deze belasting.

Elektrische bestelauto’s bieden naast de bpm-vrijstelling ook andere voordelen. Ze geven toegang tot milieuzones in steden en helpen bij het verminderen van de CO2-uitstoot. Bovendien blijft het aanbod van elektrische bestelauto’s groeien, wat ondernemers meer keuzevrijheid biedt.

Subsidie op emissieloze bedrijfsauto’s: wees er snel bij!

Het subsidiebudget bedraagt €30 miljoen in 2024. Echter, meer dan 80% van dit budget is al verbruikt, wat betekent dat slechts 20% nog beschikbaar is. Ondernemers die willen profiteren van deze subsidie moeten dus snel handelen. Houd er bovendien rekening mee dat de levertijden voor nieuwe bedrijfsauto’s aanzienlijk kunnen zijn.

Het loket voor de SEBA-subsidie is geopend tot 31 december 2024, of totdat het budget is uitgeput. De subsidie kan oplopen tot €5.000 per emissieloze bedrijfsauto. Om in aanmerking te komen, dien je de subsidieaanvraag in bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

De tactiek: hoe vraag je de subsidie aan?

  1. Verzamel alle benodigde documentatie.
  2. Dien je aanvraag in via de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Zorg ervoor dat je aanvraag volledig en correct is om vertragingen te voorkomen.

 

Hulp nodig?

Neem vandaag nog contact met ons op voor advies op maat en begeleiding bij je subsidieaanvraag. Onze experts staan klaar om je te helpen deze kans optimaal te benutten.

 

Bron: ANWB & RVO

Back To Top