Skip to content

Tussen twee cocktails door je zaken checken? Met de cloud kan het. Overal en altijd!

In onze virtuele wereld is alle noodzakelijke informatie met een druk op de knop te vinden. Dat is handig. Maar wat nu als u bijvoorbeeld aan een Spaanse Costa ver weg van je pc in het zonnetje zit? Daar is nou de cloud voor uitgevonden. Deze nieuwste – onbegrensde – opslagplaats van informatie is op elk moment van de dag bereikbaar vanaf elk apparaat met een internetverbinding. Dus… tussen twee cocktails door vanaf je telefoon checken hoe de administratie er voorstaat? Het kan!

Verplaatsen naar de cloud. Draaien in de cloud. Opgeslagen in de cloud. Geopend vanuit de cloud. We moeten er nog een beetje aan wennen. Want wat houdt dat wazige begrip nou eigenlijk in? En… wat kunnen we ermee? Voor veel mensen is werken in de cloud immers helemaal nieuw. 

Het korte antwoord luidt: de cloud bevindt zich aan de andere kant van uw internetverbinding. Het is een plaats waar u apps en diensten kunt openen en waar uw gegevens veilig kunnen worden opgeslagen. Er zijn drie redenen waarom de cloud zo belangrijk is:

  • Het kost geen enkele moeite om de cloud te beheren of onderhouden.
  • De hoeveelheid opslagruimte in de cloud is onbeperkt, capaciteit is dus niets om u zorgen over te maken.
  • Als u een apparaat heeft met een internetverbinding dan zijn cloud-gebaseerde applicaties en diensten vanaf elke locatie te openen.

De cloud is een uitstekende plek om bedrijfssoftware te laten draaien, zoals applicaties voor financiële administratie, customer relationship management (CRM), personeels- en salarisadministratie en managementinformatie. Altijd en overal over deze systemen kunnen beschikken, dat is wat de cloud mogelijk maakt.

Fiscaal Gemak
Als we het dan toch hebben over digitale dienstverlening; heeft u ons al gevraagd naar de voordelen van onze nieuwste dienst, Fiscaal Gemak? Het is dé online aangiftesoftware voor o.a. BTW, IB en VPB. Het pakket is nog in ontwikkeling, maar binnenkort kunt u bijvoorbeeld uw jaaroverzichten direct in de cloud uploaden. Geen jaaroverzichten meer naar ons kantoor slepen, maar de aangifte online bekijken en goedkeuren. Handig. Maar er staat meer op de planning: een online klanten- en samensteldossier. Dit betekent het einde van de papieren jaarrekening, want die kan in de cloud worden gepresenteerd. U kunt tot op factuurniveau inzoomen op de cijfers, net als nu het geval is bij de tussentijdse cijfers en managementinformatie. Zo wordt ondernemen echt steeds leuker!

Westland Portal
De enorm groeiende interactiviteit op het gebied van online administratie heeft van ons een naam gekregen: Westland Portal. Inmiddels hebben we meer dan tweehonderd gebruikers die hier gebruik van maken. Westland Portal stelt klanten in staat om altijd én snel inzicht te hebben in de meest actuele cijfers en bedrijfsresultaten.

Door die tijdwinst en efficiency kunnen wij ons meer concentreren op advies. Daar wordt iedereen blij van. Westland Portal ligt lekker in de hand. De verschillende administratie- en rapportagesystemen kunnen na het inloggen eenvoudig worden geopend en bediend. Hier kunnen bijvoorbeeld facturen digitaal aangeleverd worden, waarna het systeem automatisch de juiste boeking in de administratie genereert. Facturen hoeven daardoor niet meer handmatig ingevoerd te worden. Wat een vooruitgang! De Portal maakt het ook mogelijk om periodieke rapportages op te vragen. Die worden onder andere gepresenteerd in de vorm van een overzichtelijk dashboard. In één oogopslag is te zien waar zaken uit de pas lopen of waar alles goed gaat. Maar ook de personeels- en salarisadministratie is met Westland Portal efficiënt te managen en te monitoren.

Wij van Westland Accountancy zitten bijna letterlijk bovenop de ontwikkelingen in de digitale wereld. We bieden u – de ondernemer die wel meer aan zijn of haar hoofd heeft dan cijfers te monitoren – een super eenvoudige tool om 24/7 inzicht te houden in de complete boekhouding. Maximale dienstverlening dankzij de cloud. Daar is eigenlijk helemaal niks wazigs aan.

Back To Top