Skip to content

Vrije ruimte stijgt in 2020 én 2021 naar 3 procent

Wilt u als ondernemer scoren, dan moet u in staat zijn om op de juiste plek in het doel te schieten. Om ondernemers tegemoet te komen tijdens de coronacrisis is de vrije ruimte van de werkkostenregeling zowel in 2020 als in 2021 jaar eenmalig verhoogd van 1,7 naar 3 procent. Dit percentage is van toepassing op de eerste €400.000 van de loonsom van de werkgever.

Voor het bedrag boven de € 400.000 blijft het percentage 1,18 procent (dit was 1,2 procent in 2020, maar is per 1 januari 2021 verlaagd).

Meer ruimte voor vergoedingen

Deze verhoging geeft u als werkgever mogelijkheden. Namelijk om via de vrije ruimte van de werkkostenregeling vergoedingen en verstrekkingen aan uw werknemers te geven. Zonder dat deze worden belast. Denk daarbij aan een onbelaste vergoeding voor het thuiswerken of het geven van een kerstpakket, bloemetje of cadeaubon.

Veel directeur-grootaandeelhouders (DGA’s) ontvangen maandelijks een bedrag aan onkostenvergoeding. Dus dit bedrag zou u in december eenmalig kunnen verhogen. Als voor u in dit geval de onkostenvergoeding aangepast moet worden, neem dan contact op met de coaches van Westland Accountancy.

Vragen?

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen? Wilt u weten hoeveel vrije ruimte u nog heeft? Onze HRM coaches helpen u graag. Ook voor andere corona-gerelateerde vragen, zoals de NOW regeling. Natuurlijk zijn wij op gepaste afstand beschikbaar voor advies & overleg.

Laatste update: 25 januari 2021

Back To Top