Skip to content

Bpm vrijstelling op bestelwagens afgeschaft

Belangrijk nieuws voor ondernemers die overwegen een bestelwagen aan te schaffen. Momenteel profiteren ondernemers onder bepaalde voorwaarden van een vrijstelling van de Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen (oftewel: bpm) bij de aanschaf van nieuwe bestelwagens. Deze vrijstelling houdt in dat zij de bpm niet hoeven te betalen. Echter, vanaf 1 januari 2025 wordt deze vrijstelling – naar verwachting – afgeschaft.

Tot op heden wordt de bpm berekend op basis van de cataloguswaarde van de auto. Vanaf 1 januari 2025 zal deze heffing echter gebaseerd zijn op de CO2-uitstoot van het voertuig, waarmee de duurzaamheid van de auto wordt weerspiegeld. Deze verandering heeft als doel ondernemers aan te moedigen te investeren in milieuvriendelijke bestelauto’s.

Wat betekent dit voor jou als ondernemer?

Als je overweegt een bestelwagen aan te schaffen, is het belangrijk om te weten dat je nog tot het einde van 2024 kunt profiteren van de huidige vrijstelling van bpm. Houd er rekening mee dat er momenteel sprake is van lange levertijden voor bestelwagens. Daarom is snel handelen des te belangrijker als je van plan bent een bestelwagen aan te schaffen.

Heb je vragen over deze fiscale verandering of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan in de startblokken om je te adviseren.

 

Bron: KVK

Back To Top