Skip to content

Geen verzekeringsplicht bij managementovereenkomst?

Graag willen we je aandacht vragen voor een cruciaal aspect van bedrijfsvoering: de verzekeringsplicht bij managementovereenkomsten. Het kan voorkomen dat jouw bedrijf gebruikmaakt van managementovereenkomsten tussen een holding en een werk-bv. Is een werknemersverzekering dan verplicht?  

Een recent oordeel van Hof Den Bosch geeft aan dat er geen verzekeringsplicht geldt bij managementovereenkomsten, ook bij minderheidsaandelen in de werk-bv. Dit kan voordelig zijn voor bedrijven die dergelijke structuren hanteren in hun bedrijfsvoering. 

Het Hof ziet niet in dat er rechtstreeks gezag is van de algemene vergadering over de werkzaamheden van de betrokken personen. Daarnaast waren er geen specifieke bepalingen over de voorwaarden waaronder de opdracht moet worden uitgevoerd opgenomen in de managementovereenkomsten. Dit heeft geleid tot vrijstelling van de verzekeringsplicht voor werknemersverzekeringen. 

 

Wat betekent dit voor jou?  

Dit betekent dat jouw bedrijf vrijgesteld is van bepaalde verplichtingen en kosten met betrekking tot werknemersverzekeringen over de managementvergoedingen, wat een positief effect kan hebben op jouw bedrijfsresultaten. 

Echter, elke situatie is uniek en het is van groot belang om de specifieke omstandigheden van jouw bedrijf te laten beoordelen door een expert. Als je meer informatie wenst over de verzekeringsplicht bij managementovereenkomsten en hoe dit van toepassing kan zijn op jouw bedrijf, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan in de startblokken om jouw vragen te beantwoorden.  

 

Bron: Fiscount 

Back To Top