Skip to content

Minimumuurloon uniform en verhoogd per 1 januari 2024

Ondernemers met personeel opgelet: er zijn grote veranderingen in het minimumuurloon op komst. Per 1 januari 2024 wordt in Nederland het minimum maand-, week- en dagloon namelijk vervangen door één uniform minimumuurloon. Dit betekent dat alle werknemers recht hebben op hetzelfde minimumloon per uur, ongeacht het aantal werkuren.

Tegelijkertijd, op 1 januari 2024, stijgt het wettelijk minimumloon met 3,75 procent. Oftewel, het wettelijk bruto minimumuurloon voor werknemers van 21 jaar en ouder zal vanaf dat moment € 13,27 per uur bedragen.

Voor werknemers onder de 21 jaar gelden vanaf 1 januari 2024 vaste minimumjeugdlonen per uur. Deze verandering zorgt voor meer gelijkheid onder werknemers en maakt het loonbeleid transparanter.

De invoering van het minimumuurloon kan vragen om aanpassingen van salarisadministraties, arbeidscontracten en cao’s. Meer weten over de gevolgen – en juiste tactiek – voor jou als werkgever? Neem dan contact op met de HRM specialisten binnen ons team via salaris@westlandaccountancy.nl of 0174 – 257 071. Wij helpen je met plezier verder!

 

Bron: Accountancy Vanmorgen

Back To Top