Skip to content

Van VOF naar BV

Blije mensen met mooie potanthuriums

Ook buiten het Westland helpen we ondernemers op weg. Maak kennis met Richard van der Salm van Groene Tint. Deze kwekerij teelt potanthuriums in Tinte en produceert op 30.000m2 bijna 1,2 miljoen planten per jaar. En daarmee maken ze heel veel mensen blij met mooi duurzaam geteelde planten.

Fijne samenwerking Groene Tint & Westland Accountancy

Richard runt samen met Stefan Groenewegen deze kwekerij en kennen Paul al jaren.

Stefan: “Het is fijn een coach te hebben die ons bedrijf al lang kent. Zeker ook omdat Richard en ik geen familie zijn en we in het begin ook nog met meneer Groenewegen senior te maken hadden.”

 De roots van deze ondernemers ligt in het Westland, waarbij we graag dezelfde taal spreken. Bovendien kent Westland Accountancy de tuinbouwsector erg goed om zo op alle fronten mee te denken.

Overstappen van VOF naar BV

Welke rechtsvorm past bij uw bedrijf? Bij een groter wordende onderneming met meer personeel, contracten of voorfinancieringen is het interessant om een BV op te richten. Bij Groene Tint was 2019 het jaar om de overstap naar een BV-structuur te maken.

Richard: “Inmiddels hebben we de uitdaging achter de rug, want onze bedrijfsstructuur is veranderd van VOF naar BV. Westland Accountancy heeft dit hele project begeleidt en dat was super fijn. Het was een hele operatie”.

Hoe zet u een VOF naar BV om? Allereerst door samen met uw accountant de fiscale voordelen te bekijken. Daarnaast raden wij aan om aandeelhoudersovereenkomsten te sluiten tussen de voormalige vennoten die na de omzetting aandeelhouders zijn geworden. De coaches van Westland Accountancy begeleiden u tijdens dit proces.

Welke sport beoefen je zelf?

Over de sportieve ambities is van Richard nog niets bekend, maar we denken dat hij dagelijks heel veel wandelt tussen zijn planten.

Een vraagbaak voor ondernemers

Op de vraag waarin de coaches van Westland Accountancy uitblinken heeft Richard een duidelijk antwoord:

“Westland Accountancy is een bedrijf wat met ons meedenkt en adviseert op o.a. bedrijfsstrategie, fiscale aspecten en keuzes met betrekking tot investeringen.” Hij vervolgt: “Ze zijn een soort vraagbaak dus”.

En daarmee staan de coaches van Westland Accountancy altijd aan de zijlijn op allerlei vakgebieden. Van personeel en subsidies tot ICT en juridische zaken.

Back To Top