Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat je binnenkort de voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2025 kunt ontvangen. Dit geldt ook voor andere aanslagen met een dagtekening in januari 2025. Het is belangrijk om deze aanslagen pas ná de dagtekening in 2025 te betalen. Hiermee voorkom je dat de Belastingdienst de betalingen terugstort.
Waarom is dit belangrijk?
Wanneer je de voorlopige aanslag vóór de dagtekening betaalt, kunnen de systemen van de Belastingdienst de betaling mogelijk niet verwerken. In dat geval wordt het bedrag automatisch teruggestort, wat onnodig veel tijd en moeite kost.
Controleer de betaalinformatie
De uiterste betaaldatum verschilt per betaalwijze. Controleer daarom zorgvuldig de betaalinformatie op je aanslag. Hierin staat precies wanneer het bedrag op de rekening van de Belastingdienst moet staan. Maak je gebruik van termijnbetalingen? Let dan ook op de specifieke deadlines voor iedere termijn.
Klopt jouw voorlopige aanslag?
De Belastingdienst baseert de voorlopige aanslag op eerdere aanslagen, zoals die van 2024 of de laatste definitieve aanslag inkomstenbelasting. Controleer of de gegevens op jouw voorlopige aanslag nog actueel zijn. Is er iets veranderd in je persoonlijke of financiële situatie en wil je de voorlopige aanslag zelf wijzigen? Volg dan de stappen op de website van de Belastingdienst. Hier vind je duidelijke uitleg en praktische tools om je gegevens eenvoudig aan te passen.
Twijfel je over de juistheid van je voorlopige aanslag of wil je deze laten wijzigen? Neem contact op met je relatiebeheerder bij Westland Accountancy. Wij helpen je graag met het controleren en aanpassen van de aanslag, zodat je verrassingen bij de definitieve aanslag voorkomt.
Meer weten?
Bij Westland Accountancy staan we klaar om je te ondersteunen bij het controleren en aanpassen van je voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2025. Zo start je goed voorbereid aan het nieuwe jaar.
Heb jij je fiscale zaken al op orde? Neem contact met ons op voor advies op maat en ontdek hoe wij je kunnen helpen om fiscaal voordeel te behalen.
Bron: Belastingdienst