Skip to content

Het DO Dashboard: als een team werken aan succes

Stelling: “Met keihard werken bereik ik als ondernemer mijn doel.” Als je het ons vraagt, vertelt deze bewering niet het hele verhaal.  Vaak is meer nodig dan hard werken om te winnen als ondernemer. Maar wanneer heb je gewonnen? En waar begin je bij het stellen van doelen die bij jou als ondernemer en natuurlijk jouw onderneming passen? Op deze – en meer gerelateerde vragen – heeft onze ondernemerscoach het antwoord: start met het benutten van het DO Dashboard.

Ondernemen is topsport
Tussen het harde werken door heerst in de praktijk veelal de (onbewuste) gedachte onder mkb-ondernemers dat een strategie, missie of visie iets is voor heel grote ondernemingen die zich beroepen op dure consultants. Niets is minder waar! Mkb-ondernemers zouden zo nu en dan de stap moeten nemen om te brainstormen over hun wensen – met name op zakelijk vlak. Met onder andere deze informatie zou in de ideale situatie een gericht actieplan worden opgesteld.

Doelgericht Ondernemen
En het mooie hieraan? Die ideale situatie is dichterbij dan je denkt met het DO (oftewel, Doelgericht Ondernemen) Dashboard. Wij geven jou de perfecte voorzet om doelgericht te kunnen ondernemen. Samen maken we een strategische analyse van jouw bedrijf – rekening houdend met externe factoren. De unieke kracht die jouw onderneming te bieden heeft neemt een centrale positie in op het strategische speelveld. Op basis hiervan stellen we concrete doelen en acties voor het komende jaar en de daaropvolgende jaren op.

Wees gerust: geen ellelange verslagen, maar een overzichtelijk plan op één A4’tje. Zo zijn in één oogopslag de kansen en bedreigingen tezamen met de sterke en zwakke punten van je onderneming inzichtelijk. Ook zijn direct de doelstellingen en acties voor de korte en lange termijn voor jou duidelijk.

De tussenstand? Check het scorebord
Gezamenlijk stellen we de KPI’s (key performance indicators) van jouw onderneming op. Dit zijn de graadmeters waarmee je de ontwikkelingen op een juiste manier monitort. Denk aan het verloop van de omzet of marge, het aantal klantbezoeken, de hoogte van het ziekteverzuim en ga zo maar door. Deze KPI’s  maken wij zo specifiek mogelijk voor jouw onderneming en het DO Dashboard zorgt er op zijn beurt voor dat deze meetpunten visueel helder zijn. Dat wordt raakschieten!

Een sterrenteam
Na drie bijeenkomsten van twee uur is dit plan klaar om ingezet te worden voor jouw onderneming.
Aan de hand van deze tactiek weet jij op ieder moment precies hoe jouw onderneming ervoor staat en wordt jouw team versterkt door een vakkundige sparringpartner, bijvoorbeeld wanneer er knopen moeten worden doorgehakt. Bovendien bespreken we desgewenst ieder kwartaal de voortgang. Zie dit als een peptalk om het pad naar jouw doelen te blijven bewandelen.

Klaar voor de start? Af! Neem contact op met ondernemerscoach Peter voor meer informatie.

Back To Top