Skip to content

Nieuwe positie voor Peter van der Wilk

Na tien enerverende jaren als een van de oprichters van Westland Accountancy, zal Peter van der Wilk geleidelijk zijn werkzaamheden bij het accountancykantoor neerleggen. Zijn nieuwe focus ligt op het uitzendbureau dat hij samen met zijn zoon heeft opgestart: Wilk Personeelsdiensten.

“Mijn motivatie is altijd geweest om onze klanten te helpen met hun bedrijf. Nu is het zo dat mijn zoon inmiddels ruim een jaar een uitzendbureau heeft en aan mij gevraagd heeft of ik samen met hem aan het uitzendbureau wil bouwen. Het lijkt mij mooi om de laatste fase van mijn carrière te besteden aan de toekomst van de onderneming van mijn zoon – dat met de mogelijke toetreding van mijn jongste zoon zelfs een echt familiebedrijf kan worden genoemd,” aldus Peter.

Het stokje overdragen

De geleidelijke afbouw van Peter zal doorlopen tot 1 januari 2025. Gedurende het komende anderhalf jaar is hij nog twee dagen per week verbonden aan Westland Accountancy om een nauwkeurige overdracht van kennis en werkzaamheden te waarborgen. “Ik wil ervoor zorgen dat onze klanten een naadloze overgang ervaren en dat zij onverminderd kunnen blijven vertrouwen op persoonlijk en doeltreffend advies,” benadrukt Peter.

Ondertussen is een zeer adequate vervanger gevonden in Bob van der Gaag, die een groot deel van Peters werkzaamheden zal overnemen en een plaats in het directieteam zal innemen. Bovendien verbreedt deze overdracht het speelveld voor Martijn, een van onze ervaren collega’s én tekeningsbevoegd accountant, wie tevens is toegetreden tot het directieteam.

De overdracht zal gestaag verlopen, waarbij Peter en Bob gezamenlijk klanten bezoeken om Bob te introduceren. Peter: “Er zal geen vertraging worden opgelopen in onze werkzaamheden: ik zal steeds meer naar de achtergrond gaan en Bob treedt meer en meer in het voetlicht.”

Nieuwe etappe, onveranderde tactiek

Met het afbouwen van Peter begint een nieuwe etappe voor Westland Accountancy, maar onze strategie blijft onveranderd. Met onze persoonlijke benadering, continue betrokkenheid en vergaande expertise verleggen we de eindstreep continu om het allerbeste uit de onderneming van onze klanten te halen.

Peter kijkt met trots terug op zijn tijd binnen ons accountancykantoor en beschouwt het als een onvergetelijke tijd. Inmiddels telt ons dreamteam 13 gemotiveerde, ruimdenkende collega’s en is het voormalige kantoor aan de Slotenmakerstraat per 2021 verruild voor ons huidige, moderne werkplek in hartje Westland.

“Vanuit een gezond portie zelfvertrouwen zijn wij in 2013 als pioniers aan de slag gegaan om marktaandeel te veroveren binnen het Westland. Daar zijn wij uiteindelijk heel goed in geslaagd. Westland Accountancy is een volwassen organisatie geworden,” vertelt Peter.

De lessen die Peter heeft geleerd als eigenaar van een accountancykantoor zullen hem van pas komen bij het opbouwen van Wilk Personeelsdiensten. Peter: “Bij de start van een onderneming weet je nog niet alles. Dat mag je niet verhinderen om te gaan ondernemen, mits je achteraf maar leert van de opgedane ervaring, ofwel ‘learning on the job’. Verder moet je als dienstverlener soms iets verder kijken dan je eigen belang en bedenken: wie goed doet, wie goed ontmoet.”

Ons team wenst Peter veel succes met zijn nieuwe uitdaging!

Lees verder over:

Back To Top