Skip to content

Westland Accountancy Cup loting verricht

Een welbekend sportfenomeen in Westland, dat is de Westland Cup. Het is ons dan ook met grote eer om aan te kondigen dat dit toernooi vanaf het 51ste seizoen de naam Westland Accountancy Cup draagt, nu wij het speelveld als hoofdsponsor betreden.

Voordat de strijd om de Westland Accountancy Cup losbarst, is een loting onmisbaar. Daarom kwamen Mike Sterk, At Schmidt en Mark Valstar vanuit de organisatie bij ons op bezoek om de wedstrijden van de eerste spelronde volgens een officiële trekking te bepalen. Nieuwsblad Westland schrijft hierover in de rubriek Westland Sport.

 

westland accountancy cup loting

“Mike Sterk, Paul Groenewegen, Martijn van der Zanden, Ferry Zuiderwijk, At Schmidt, Bob van der Gaag en Mark Valstar voor het eerst bijeen op het kantoor van Westland Accountancy aan de Boswoning 1 in Honselersdijk, waar Paul, Martijn, Ferry en Bob de loting voor hun rekening namen van de eerste editie van het toernooi om de Westland Accountancy Cup.

Sinds 1972 wordt het toernooi georganiseerd door de vv Naaldwijk.

De loting leverde het volgende resultaat op: (1) Lyra-VELO, (2) Westlandia (za) heeft vrijaf, (3) Schipluiden-Quintus, (4) Westlandia (zo)-Honselersdijk, (5) Maasdijk-KMD, (6) Verburch-Naaldwijk, (7) SC Monster-MVV’27 en (8) FC ’s-Gravenzande-HVC’10.

Met de deelnemende verenigingen wordt contact gezocht voor het vastleggen van de speeldata. Het is de wens om tijdens de winterstop al enkele wedstrijden te kunnen afwerken. Meerdere wedstrijden op dezelfde zaterdag op sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk behoort tot de mogelijkheden.

In de kwartfinales (de wedstrijden 9, 10, 11 en 12) speelt de winnaar van (1) tegen (2), (3) tegen (4), (5) tegen (6) en (7) tegen (8).

In de halve finales (de wedstrijden 13 en 14) staan de winnaar van 9 en 10 en 11 tegen 12 tegenover elkaar om met wedstrijd 15 van het toernooi tot de samenstelling van de finale te komen.

Bekerhouder is vierdedivisionist FC ‘s-Gravenzande na een 8-1 overwinning op derdeklasser MVV’27 tijdens de jubileumeditie op 10 juni 2023.

Organisator vv Naaldwijk was zelf in zeven toernooiafleveringen finalist. In 1978 was het zelfs dubbelop met Naaldwijk (za)-Naaldwijk (zo) als eindstrijd.”

 

Bron: Nieuwsblad Westland

 

Back To Top